Viitorul model electric de la Lexus – UX 300e

LEXUS UX 300eViitorul sună bine pentru noi consumatorii. Din ce în ce mai multe companii se grăbesc să iși prezinte noile modele full electrice ale lor. Din punctul nostru de vedere este un lucru grozav. Concurența va naște atât calitate cât și o masivă scădere de prețuri la acest segment de piață aflat în plină dezvoltare.

Astfel deși momentul ales nu este unul prea grozav, având in vedere tam-tam-ul generat de TESLA si SUV-ul sau electric CYBERTRUCK, LEXUS vine și anunță lansarea pe piață a primului său model electric LEXUS – UX 300e.

In consecință, vineri 22 noiembrie, venind ca un moment important in istoria companiei, a avut loc premiera mondială in cadrul Auto Guangzhou 2019. De ce acolo? Pentru că China va fi o piață importantă pentru acest model, dar va fi disponibil și în Europa și Japonia.

Noul model seamănă la aspect cu clasicul UX cu o mica diferenta – o garda la sol mai joasă cu 20 mm. Înlocuind tradiționalul motor cu unul electric, noul model dezvoltă 201 CP și un cuplu de 300Nm. Totul este alimentat de o baterie de 54.3 kWh, suficientă pentru o autonomie de 400 km. Odată descărcată, bateria necesită 50 min de încărcare cu un încărcător de 50 kW pentru a se încărca complet, sau aproape 7 ore cu un încărcător standard de 6.6 kW.

Cântărește 1900 kg si are un set de suspensii noi, revizuite și ramforsate să suporte excesul de greutate. Pentru ca vehiculul să fie ușor detectat după zgomot are instalat un sistem ASC (Active Sound Control) ce transmite sunete clasice.

Comentează

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top